Teneriffa del 2

Nu fortsätter min dagbok från Teneriffaresan. Varsågod att bli avundsjuka! Jag är avundsjuk på mig själv att jag var där.
 
Dag fyra på Teneriffa började med en massa moln så Anders, vår lärare, bestämde att vi skulle åka till södra sidan av ön för att slippa få regn på oss. Vi åkte en dryg timme genom regn, men när vi kom fram till vår destination på södra Teneriffa var det varmt och soligt igen. Vi besökte Malpais de Güimar, lavafälten som bildades under det senaste vulkanutbrottet för ca 100 år sedan. Vi kollade på växter och snubblade över lavastenar, tappade bort Renske och pratade med tyska turister. Sen åkte vi vidare till stranden för att bada! Vi åkte till Playa del Medano där vi åt lunch och badade och hade det gött. Vi köpte till och med glass!!!!! Wow!!! Sen kollade vi på en massa mysiga strand/ökenväxter och fick se det konstigaste trädet ever - Casuarina equisetifolia. Det var visserligen planterat, men hur konstigt är inte ett träd med frukter som ser ut som kottar och blad som både ser ut som och går att ta isär på samma sätt som fräkenväxter?!?!? Sjukt coolt och sjukt konstigt. Antar att man måste vara växtintresserad/botaniker för att fatta. Nåväl! Efter det for vi hem till Puerto de la Cruz igen, med undantag för en konstig liten omväg in till Santa Cruz. Den var väl inte riktigt meningen men det är sånt som händer när en kör ikapp läraren på motorvägen och missar en avfart på grund av det... 
 
Lavafält med en massa växter som tål sol och uttorkning, bland annat Euphorbia canariensis till höger - en växt som ser ut som en kaktus men inte är det!
Stranden!!!!!
 
En sexig dans på stranden... Ingen ville va med??
 
Bad! Vattnet var hur underbart som helst.
 
Bild snodd från Wikipedia men fatta vilket antiklimax om jag inte hade visat det konstiga trädet?? (Detta är alltså Casuarina equisetifolia)
 
Dag fem var det dags att åka till lagerskogen! Vi började dock med en lång och snirklig resa uppför ett berg för att komma till en ravin där det fanns en väldigt speciell växt, nämligen Salvia broussonetii, en av växterna Erika, Emelie och jag har gjort ett projekt om nu. Hela klassen klängde runt i ravinen på jakt efter växtjäkeln, vi hittar en som inte blommar och nöjer oss typ, men sen upptäcker läraren en som blommar på andra sidan ravinen. Hur han upptäckte den? Med sin kikare såklart! Simon skickades på äventyr för att plocka den och vi kunde nöjt åka därifrån. Vi åkte vidare till lagerskogen där vi först fikade och sedan körde ytterligare en bit. Sen gick vi en sjukt häftig liten vandring i skogen som kändes som en djungel. Stigen var smal och hela skogen kändes väldigt grön och levande, med massa konstiga växter, vild järnek, mossor och knallgröna lavar överallt. Tydligen var det vanligt med en massa dimma på den här sidan av ön, men vi hade vädret med oss även idag och solen lyste in mellan grenarna. Vi tog lunch på en av de vackraste utsiktsplatserna i mitt liv och hade det gött, sen gick vi ytterligare några kilometer och njöt av livet och allt det där. När vi slutligen var framme vid bilarna hade solen nästan gått ner, så vi rörde oss mot Puerto de la Cruz igen. På vägen ner stannade vi för att ta kort på solnedgången och blev då bjudna på fest med minimunkar och läsk av några härliga spanjorer. Vi stannade inte så länge men det var en kul grej! 
 
Vackraste lunchplatsen!
 
Letar lavar till Simon och Kafkas projekt.
 
Kursare och lärare i den mystiska skogen
 
Utsikten var helt ok. Jag kikade efter delfiner med Anders kikare, inte säker men tror jag såg en!
 
Dag sex åkte vi till den välbesökta byn Masca uppe i bergen. Från byn kan man gå nedåt i Mascadalen ända till havet, vilket är ett populärt bland många turister. Vi gick dock bara halvvägs ner och sedan upp igen. En jättehäftig ravin med massa coola växter, en hungrig korp som gärna ville dela vår lunch och några getter uppe på klipporna. Ännu en varm och underbar dag! När vi var tillbaka i Masca köpte vi kaktusglass med palmhonung och citronlemonad. Det var precis så gott som det låter! Efteråt åkte vi till udden i Teno och kollade på utsikten, och sen for vi tillbaka till Puerto de la Cruz.
 
Tuff tjej i Mascadalen.
 
HAHA Erika ramlade!!
 
Euphorbia atropurpurea.
 
Korpen som smakade våra smulor!
 
Glass <3
 
Punta de Teno i solnedgång.
 
Mer solnedgång!
 
Dag sju var vår sista riktiga dag på fantastiska Teneriffa. Vi fick ledigt för att göra vad vi ville! Först tänkte vi gå till djurparken men sen ångrade vi oss, så jag, Erika, Renske och Kimberly fick skjuts av Simon (som skulle upp på Teides topp) till Los Silos där vi var första dagen för att gå hela dalen upp till byn Erjos. Vi gick i shorts och kollade på lagom många blommor, fikade alldeles lagom och hade det underbart varenda en av de 12 kilometrarna. Sen hoppade vi på en lagom försenad buss från Erjos till Icod de los Vinos, och åkte vidare därifrån till Puerto de la Cruz. Vi var hemma lagom till middagstid och åt den godaste restaurangmiddagen på hela veckan, på en restaurang som heter La Papaya (värd att gå tillbaka till, till skillnad från de andra skitställena vi var på under veckan).
 
Jag och Kimberly!
 
Kimberly bredvid en SJUKT stor Sonchus (släkting till de svenska molkarna och väldigt lik en sjukt stor maskros).
 
Kimberly, Renske och Erika njuter av livet (LOL).
 
I slutet av vandringen kom molnen ikapp oss
 
VI (okej det var JAG!!!) HITTADE EN SELAGINELLA WOOP!!!
 
Dag åtta var vår sista dag :((((((( Vi åt en sista "mumsig" frukostbuffé, Erika lämnade tillbaka vår kämpe (läs slöfock) till hyrbil och vi packade och for hem. Veckan var UNDERBAR!!!!! Tror inte någon (okej möjligen Emelie som saknade sin pojkvän) ville hem. Varför skulle man vilja lämna sol, värme, försommar och underbarighet liksom??
 
Från när vi åt pizza och drack vin på balkongen en kväll! 
 

Kommentarer
Postat av: Ankan

Sv: Eller hur! Blir inte mer Emil i Lönneberga än detta typ :D Bara om jag hade tagit hem dem till pappa levande och ställt under sängen...

Åh va mysigt det såg ut!!!!!!

2013-09-02 @ 22:45:39
URL: http://ankanankan.blogg.se

Lämna gärna en kommentar!

Vad heter du?
Lat?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0