Fredagsutflykt

Yo!


Roos här! (Har ni testat att ropa på nån med hjälp av ljudfunktionen i google translate? det är hilarious! Mitt namn blir Rooz, uttalas som att det rimmar på choose fast med z istället) (det blev en väldigt lång parentes. Kan man ha flera meningar i en parentes egentligen?)

Jag ska berätta om fredagen den 16:e mars. Tora och jag var i Stockholm. Vi åt mackmiddag, fikade, ögonshoppade på NK och till slut var vi på konsert med Kaizers Orchestra! AWESOME och underbart vare!
Snurrig bild på Tora som provar en orange sniggsnigg jacka på NK!

Sned bild på Kaizers!

Ompa out!


TORV - (T)he extra(OR)dinary living(V)alue

Hej hopp!

Erika här. Jag kände för att ta en paus i mitt GIS-arbete och skriva av mig lite istället. Kul värre!

Och VAD ska jag då berätta om tror ni? Jo, TORV såklart!
Det är det enda som min skalle just nu kretsar kring, förutom Roos och att lyfta skrot på campus. Typ. Jo, jag gillar mat också.

Men i och med att jag kan multitasking så kan jag faktiskt äta och kolla på torv samtidigt, så mat får bli ett sänkt index. Sen kan träningen få bli typ höjt index eftersom jag kan träna och tänka på mat samtidigt. Roos är ju den som håller ihop mitt liv så hon kan få vara parentesen, det blir ju bara kul. Så ungefär såhär ser mitt liv ut ur en matematisk synvinkel!

Ser inte så tokigt ut alltså.
Nåväl.

En till bild på mitt GISande just nu! Bilden föreställer min bästa vän höjddatabasen. Sitter och lägger in höjddata på alla provpunkter jag digitaliserat från de gamla undersökningarna. Mr.Höjddatabasen kan bli sååååå färgglad om man känner för det! :-) Back to work!


Visste ni att...

...att spilla ut mjölk och sedan torka upp den igen tar lika lång tid som att brygga två koppar espresso?!

Visste ni att...

...ta upp tre marsvin och sätta dem på Erikas rygg för att väcka henne tar lika lång tid som att brygga två koppar espresso?!

Fyra nöjda brudar.

Nu blir det andra bullar!

Sjukt dålig rubrik alltså, men värre saker har man ju överlevt! IDAG har jag gjort många saker (jag är Roos).

FÖRST gick jag upp klockan 7 typ, började kursen självständigt arbete i biologi idag. När jag väl var DÄR så insåg jag att en av mina kursare var min gamla biologilärare från nian. Hjälp TÄNKTE jag. Men jag överlevde. Däremot kändes kursen ungefär som att bestiga Mount Everest utan syrgas, med en ikeamatlåda som enda proviant och dessutom med en bruten lårbenshals. Så beskrev LÄRARNA den, kändes det som.

Efter diverse föreläsningar om hur man skriver, hur man SÖKER samt hur man ger en student mest ångest åkte jag hem och åt lunch, handlade, bakade en liten kaka och sen kom mamma så for vi ut och ÖVNINGSKÖRDE. Jag körde som en kratta men det var kul ÄNDÅ.

Sen GJORDE jag bulldeg.

Den blev Fatzo dough.

Sen blev det bullar med kanel i, och massa smör, och förbannat goda var de också.

Flöööööt.

Här är kakan jag bakade! Eller typ, för det där är kakan jag bakade på jobbet igår. Toscakaka fast med kokos och vit choklad istället för mandelspån, GLUFS.

Ny grej vi har börjat med - handla en burk/påse kryddor varje gång du handlar! Bara för att utöka vårt kryddförråd lite. Jag glömde sist så fick straffhandla två idag! TUR att man har Icas "mina varor"-rabatter, hade 10% på en valfri kryddburk så jag fick hela 1,65:- billigare DÅ.

Otroligt nödvändigt OCH givande inlägg avslutas med en bild på min lunch som jag gjorde HEMMA häromveckan (Vänta, ska bara hämta mina care-glasögon).

Om jag skulle sälja dem på jobbet kunde jag ta 40 spänn för en sån. FATTA!

Om ni undrar varför vissa ord i dettta inlägg är skrivna med versaler kan ni undra ett bra tag till. Men det är ingen tävling.

PUSS! Och godnatt! (på ett ställe i dettta inlägg har jag stavat fel på dettta)(ni som undrar hur lång min näsa just blev: "Hey, I'm not Pinoccio!")

Torv, torv och mera torv!

Yo.

Tänkte bara skvallra att mitt kandidatarbete är up 'n running!

Var på SGU med trasan idag och kollade läget lite hur vårt fascionabla stiliga kontor ser ut! It's lookin' GOOOOEEED. Vi har en dator, med en datorskärm, tangentbord OCH en datormus. Till det har vi även en rejäl hög med gamla dagboksanteckningar från tidigare torvinventeringar och kartor från 1800-talet. This will be like... awesome!

Kanske har missat att berätta. Jag och trasan ska göra ett kandidatarbete inom torv dåe. Vi ska, med en gammal linjeinventering som stöd, titta på hur några av dagens torvmarker ser ut och hur de har utvecklats sen landhöjningen gjorde att marken kom ovan hav för 2000 år sen. Vi ska göra lite undersökningar på torven, kolla vegetation och liknande och även om vi hinner, jämföra skillnaden på en naturligt påverkad torvmark och en antropogent påverkad torvmark. Som bas har vi alla anteckningar från linjeinventeringen (skrivstilen är komplett fett fruktansvärt oläslig!! believe me!) och även SGU:s hela databas av massa saftiga kartor som vi kan putta in i GIS och kolla på.

Jag går nästan igång på bara tanken...

Nedan, en bild på Trasan som sitter och granskar en torvmark i GIS. Nedanför det - ett smakprov på de anteckningar vi ska kunna tyda för att få reda på om torvmarken är värd att undersöka i fält.

We can do this!
Schnyygt Tras!


skICA

Jag är förbryllad.


Nog för att ICA Göran (Hörnan - men Trasan har lärt mig att det heter Göran) brukar ha speciella och speciellt dåliga saker. Men att de tydligen alltid har dåliga äpplen och måste skylta ordet EXKLUSIVT med stora bokstäver när de har äpplen som smakar helt okej..?

Dags att börja dagspendla till Ica Väst igen...pluggro 2.0


Sitter på Geocentrum. Det bästa med geocentrum är det otroliga lugnet som faktiskt infinner sig här. Det är lite studenter, i synnerhet i dag då de flesta skriver tenta och stämningen bland dem är otroligt cool. Folk sitter och chillar, dricker kaffe, knapprar lite på en dator, dricker mer kaffe och stirrar upp i taket. Ingen har någon större tanke på att bryta lugnet eller på något sätt föra väsen. Lärare och professorer lunkar förbi i sitt geologtempo, säger ett lugnt hej i äkta kalixanda och lunkar vidare.

Fett bra pluggro vill säga!

Men ingen bra pluggardag utan lite annat också! (och hur lät nu de där...)
Jag ska spinna, Roosen ska rida och självklart ska man käka chokladbollar också!

Omnomnomnomnomnomm..........

Oh no she didn't...!

Well, yes she did!


Ni trodde aldrig att reccebanden skulle ryka va? Det trodde inte jag heller... MEN! Jag har klippt dem med mina egna händer! Här är beviset =)

Ni ser även ett bevis på att jag är blond igen. Jag ser alltså inte ut som en morot längre. Två blekningar och en färgning tog det (tack min tålmodiga frisör Erika!).

NU ska jag äta frukost!

Just do it!

Följ min blogg med Bloglovin

A new era has begun.

Abo. Erika's here.

Idag är det dags, tror jag.

När jag var en liten recce- år 2009. Typ såhär jätteliten och jätteny i Uppsala. Då kände jag inte min Roos, hon var bara en fjantig frankrike-recce som gick runt i röd basker och mustasch. En konkurrent helt enkelt. DÅ, hade jag ett recceband som jag har kvar på min arm än idag!

När jag var lite större, typ en liten fadder - år 2010. Då var jag inte jätteliten och jätteny i Uppsala, bara aningen. Då var jag pirat och jag lärde känna en komplett fyllegalning i piratmundering, kallad Roos. DÅ, hade jag ett till recceband som också är kvar på min arm än idag!

När jag var ännu lite större, typ en Väl-Com som arrangerade mottagningen - år 2011. Då var jag själv en av de stora som, enligt reccarna, inte var så jätteliten och jätteny i Uppsala. Då hade jag även fått denna fjantiga frankrikerecce med röd basker och mustasch/komplett fyllegalning i piratmundering som flickvän. Då hade jag även ett tredje recceband som än idag är kvar på min arm!

Dessa tre band är en del av mig numera. En del av mitt liv.

En ny del av mitt liv började ganska nyss då jag i princip (inte helt, of course!) sa upp allt som har med engagemang att göra. Det gjorde att jag har tid för studier, jag har tid för min Roos och jag har i synnerhet tid för mig själv. Det inkluderar bland annat träning! Här är mitt stora problem då jag har en gammal skada i min vänstra handled sedan jag var aktiv inom ju-jutsun. Samma handled där jag har mina fagra recceband. Så med motiveringen att jag måste kunna ha ett handledsstöd för att kunna träna så kommer jag härmed att klippa mina recceband! Once and for all.

fan vad ångest det ger mig. uuh! iih!

Såatteh.. a new era has begun.
en vacker liten bild på mina recceband innan jag cuttar dem!
även en liten bild på den fjantiga frankrikereccen som gick runt i röd basker och mustasch. Hon råkade fastna på en mingelbild som Sara Johansson tog! Coolt.


Piis.

Roos är en morot!

Hihi!

Ja, så tänkte jag börja kvällens sista blogginlägg! Fast den här gången är det ju jag, Erika, och inte den där Roos som skriver blogginlägg. Hon spammar bloggen så mycket att servern lär krascha inom kort.

Aaanyway.

Dagen har varit mer eller mindre full rulle typ. Eller nja.. eller jo. Det startade med ett rent, fruktansvärt virr-varr då jag varken visste ut eller in och svor arslet av mig för att jag inte hittade jobbnycklarna, among other things. Allt var fel, jag cyklade till och med på fel sida av vägen!

"och varför gjorde hon dessa komplett vansinniga saker..?" - funderar ni nu säkert. Jo.

Jag klev upp halv sju. Det är halv och en sju timme för tidigt för att min hjärna ska fungera korrekt. Okej, den gör det inte riktigt nu heller. Till råga på allt så låg tydligen mina jobbnycklar på stället där de ALLTID ligger. Dammit. Glömde nog kolla där...Aja. Här har ni en vacker bild från Fjällnora! Var ut med skridskor och kollade vad isen hade att erbjuda besökarna idag. Den är så fin att jag vill gifta mig med den och göra förbjudna saker med den! (SÄG INGET TILL ROOS!). Så är ni sugna på skridskor. Åk dit! om en vecka kan det vara försent!
Dagens projekt, som även gett namn till rubriken för blogginlägget, var att göra Roos hår lite färggladare! Egentligen ville hon ha det väldigt blont. Men jag är känd (överdrift där) för att inte kunna bleka hår snyggt! =) Såatteeh.. liksom bara. Roos är otroligt färgglad nu!
Nyansen gör att hon får sitta uppe i sängen så att inte marsvinen äter upp henne när de springer runt! Hon ser ju så delikat ut. Vad tänker jag då?
Det beskrivs av det första ordet efter rubriken i detta inlägg. Se vilken framförhållning jag har i mina skrifter.

Hurtbullar 2.0 är vi också. Just hemma från ett Powerstep 75 min pass! Så nu ska vi synda och till ICA skynda och godis fynda!

Näh, orkar inte.

Bilder från jobbet

Både jag och Erika har jobbat massa i helgen så inte så mycket kul att rapportera, men än lite kuliga bilder.

Hembakta semlor på jobbet

Jag bakade bullar, jättesnurriga och jättemumsiga

Isen var fin och vi fick testa! Den gula nissen är min Erika :) Till vänster är praktikant-Niklas AKA Ica Jerry, till höger Peger Be Mittback eller vad hon heter, Sofia typ..

Visste ni att...

...att konstatera att man inte alls hinner dricka en kopp espresso för att man är fett sen till skolan tar lika lång tid som att brygga två koppar espresso?

Det här med att komma i tid

Ni som känner mig vet att jag är jordens värsta tidsoptimist.

Jag kan liksom inte räkna ut hur lång tid det tar att göra saker, så det slutar alltid med att jag kommer sent. Några minuter eller väldigt många minuter, det varierar. Oftast är det bara några minuter, jag tror till exempel att jag hinner krama Erika några minuter innan jag snabbt cyklar iväg till skolan fast jag egentligen borde åkt direkt jag har borstat tänderna. Folk räknar liksom med att jag kommer sent.

Och det värsta - är jag i tid så tänker jag alltid: "fan vad duktig jag är!! Varför får jag inte beröm av hela världen?" Hur pinsamt är det inte att tänka så??

Så nu behöver jag tips: vad ska jag göra? Hur ska jag bli bättre på det här?

  • Ska jag ge mig själv värsta belöningen om jag kommer i tid till allt i en vecka?
  • Nåt tips på straff? Så att det blir sjukt obehagligt att komma sent?
  • Vara mer effektiv på morgonen - hur gör man?
Plis hjälp mig!

Oj den slev bned.. Aja, där är jag när jag hade klippt mig sist. Då kom jag sent till frisören (!!!!). ILLA!

RSS 2.0