Funderingar om hår

Jag sitter och funderar på hår. Hår på huvudet, hår på benen, under armarna, hår på fittan och resten av kroppen med för den delen. Jag funderar lite på det här med att kvinnor förväntas raka bort allt hår för att hår är ofräscht, äckligt, ohygieniskt och yada yada yada. Ja det är klart en får tycka så. Men den generella uppfattningen i samhället, normen, är ju att en som kvinna ska vara rakad. På kvinnor är hår direkt äckligt vidrigt ohygieniskt. På män spelar det ingen roll. Det är bara hår, det bara är där.
 
Grejen är ju att det bara är där på kvinnor med. Vill en ta bort håret så fine, spelar ingen roll om du är kvinna eller man eller ingetdera. Jag bryr mig inte. Men för inte så länge sen tänkte jag också att kvinnor med håriga ben eller armhålor var äckliga. Det skäms jag för och jag tar tillbaka det (även om jag aldrig sa det, jag bara tänkte det). Jag började raka benen när jag var typ 12. Det gjorde typ alla mina tjejkompisar också. Hur sjuk är inte den världen, att barn förväntas raka benen? Och armhålehåret med, så fort det dyker upp?
 
Jag har nu sparat ut både benhår och armhålehår, för jag har seriöst inte haft en aning hur jag ser ut med det håret, för jag har ju rakat bort det i tio år. Jag är inte hundra på att jag gillar det. Jag är inte heller hundra på att det är min av samhället påverkade åsikt som gör det eller om det faktiskt är min åsikt utan all påverkan som får mig att tycka så. Men jag är så jävla trött på förväntningar att vara rakad, så jag har kvar det. Jag vill kunna gå omkring osminkad, orakad, otvättad etcetera utan att behöva ursäkta mig, förklara mig och sånt. 
 
Jag vill kunna se ut hur jag vill. Ha på mig vad jag vill. Jag vill hjälpa till att bryta normen. 
 
Jag skulle kunna skriva en uppsats om detta, men nu har jag spottat ur mig lite tankar. Jag vill jättegärna ha kommentarer, hur tänker du? Har du reflekterat över om det är DU som tycker att kroppshår är äckligt eller är det samhället som får dig att tänka så? Är det lugnt med män som ser ut som gorillor men inte kvinnor? Är det skillnad på kroppshår och kroppshår?
 
Läs gärna vad Hannah Lemoine och Lady Dahmer tycker om uppståndelsen kring den orakade tjejen i melodifestivalen för ett år sedan. Fortfarande relevant. De länkar även ett gäng andra bra inlägg!
 
//Roos
 
Haha, erkänn att ni trodde att det skulle vara en bild på min armhåla??? (mitt huvudhår är så långt att jag kan ha det i tofs nu!!!)

Stånk, blä

Lite så känns det just nu.. Palla snöslask, försenade eller smockfulla bussar, plugg och mera plugg, jobb i helgen och trötthet. 
 
Känns som jag inte har nåt att se framemot, ändå åker vi till Teneriffa om mindre än två evigheter. Oj, menar två veckor.
 
Nåväl, känns säkert bättre imorgon! Nu ska jag sova eller virka eller nåt annat tråkigt...
 
Här är jag och mina dubbelhakor en annan dag, glad tydligen! Erikas finger klappar håret under min arm??? thihi så tokigt

Uppfräschning

Jag fick lite inspiration av Majo, min syrra, som har bytt utseende på sin blogg. Jag gjorde en ny header och bytte färger! Inte hundra på att jag gillare men det får vara så så länge. Erika kanske lägger sig i och börjar pyssla med detta sen! Kanske sa jag...
 
Läget i lägret är just nu som följer:
  • Två plåtar semmelbullar och två plåtar frallor står och väntar på att jag ska smälla i mig dem
  • Erika spelar Skyrim
  • Det är ovanligt rent här, vi har nämligen varit lediga i helgen och alltså hunnit städa
 
Såatteh.. Erika och jag läser båda kursen Växternas evolution och mångfald just nu, så vi är i luven på varandra hela dagarna. Nä, det var inte sant. Men vi umgås hela dagarna iallafall, mysigt! Hittills har vi lärt oss allt möjligt om svampar, blivit bjudna på kanelbullar av en holländsk utbytesstudent, haft en tenta och en hemtenta om svamp och firat det hela med en pubrunda i fredags! Igår var Erika och jag i Stockholm och åt på Jensen's, fikade och såg Jesus Christ Superstar. Typiskt nog var Ola Salo av oklar anledning inte med och det var en annan (dock duktig) snubbe som spelade Jesus. Jävligt irriterande att köpa biljetter i julklapp till sin flickvän för att hon älskar Ola Salo, och så fick vi inte ens se honom?! Jag var sur men Erika verkade glad ändå (fast säkert lite besviken innerst inne). Grymt bra musikal iallafall!
 
Det var det om livet just nu! Nu ska jag vispa grädde till semlor och sen ska jag nog sova, har körlektion kl 7 imorgon...... Puss!
 
Erika & jag för typ ett år sen!

RSS 2.0