Teneriffa del 1

Nu är det snart två veckor sedan Erika, jag och våra 5 kursare och 2 lärare kom hem från en veckas fältkurs på Teneriffa, så det är hög tid att jag berättar för er vad vi gjorde. Jag skriver framförallt för min egen skull dock, det är så kul att kolla tillbaka och minnas!
 
Dag 1 startade vid 5-tiden på morgonen, en hemsk taxiresa och en lång flygresa med två flygrädda personer (Erika och Renske) senare var vi framme på Teneriffa, på flygplatsen på den södra sidan av ön. Vi möttes av strålande, bländande sol och dryga 20 grader - galet härligt! En timmes bussresa senare var vi framme i Puerto de la Cruz och vårt hotell. Jag, Erika och Emelie gjorde oss hemmastadda i vårt rum och bytte om till shorts för att sedan möta resten av gänget och gå ut på sightseeing. Vi kollade in växter, njöt av klimatet, kollade på vågor och svart lavasand och göttade oss. Sen blev det middag och en mojito, resans signaturdrink tack vare vår labblärare Ioana som sagt åt oss innan att vi var tvungna att dricka många mojitos. 
 
Kimberly, Emelie, Renske och Kafka på stranden.
 
Min Erika! 
 
Knäppa kursare vid havet
 
Dag två var första fältdagen! Vi inledde med en medelgod hotellfrukost (kanske 2/5 toasts på Ankans betygsskala) och for iväg till byn Los Silos. Sen gick vi uppåt i en dal och njöt av värmen och kollade på MÅNGA växter. Hur mysigt som helst! Vi åt lunch vid några förfallna hus och gick sen upp på en liten topp, där var en av de vackraste utsikterna jag sett. Gick INTE att få med på bild, allt såg bara dassigt ut tyvärr. Men det var sjukt fint! Sen gick vi långsamt nedåt igen och tog en kopp kaffe i Los Silos innan vi åkte tillbaka till Puerto de la Cruz.
 
Erika fotograferar utsikten mot Los Silos.
 
Hela gänget uppe på toppen med världens finaste utsikt!
 
Emelie och Erika på den lilla toppen (800 möh)
 
Dag 3 började med barrskogen i den lilla byn Aguamansa! Sen for vi uppåt berget på smala, krokiga vägar, genom molnen och sen lite till. Vi stannade i calderan, den gamla kollapsade vulkanen, där vi hade underbar utsikt över molnen under oss, ett sjukt häftigt lava-landskap och vulkanen Teides topp. Vi gick en tur på 2-3 km i calderan och det var SJUKT vackert. 
 
Klassen i barrskogen! Lite som svensk sommar, förutom att tallarna har tre-fyra gånger längre barr och 5 gånger så stora kottar.
 
Resterna av den imponerande blomställningen av Echium wildpretii. Det är alltså en sjukt stor blomma som växer väldigt högt upp på vulkanen, där inte mycket annat kan växa.
 
En panorama från calderan.
 
Molnen uppifrån!
 
Erika i calderan.
 
Pico del Teide, Spaniens högsta berg och vulkanen som skapat Teneriffa.
 
Såhär varmt var det!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar!

Vad heter du?
Lat?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0