Torv, torv och mera torv!

Yo.

Tänkte bara skvallra att mitt kandidatarbete är up 'n running!

Var på SGU med trasan idag och kollade läget lite hur vårt fascionabla stiliga kontor ser ut! It's lookin' GOOOOEEED. Vi har en dator, med en datorskärm, tangentbord OCH en datormus. Till det har vi även en rejäl hög med gamla dagboksanteckningar från tidigare torvinventeringar och kartor från 1800-talet. This will be like... awesome!

Kanske har missat att berätta. Jag och trasan ska göra ett kandidatarbete inom torv dåe. Vi ska, med en gammal linjeinventering som stöd, titta på hur några av dagens torvmarker ser ut och hur de har utvecklats sen landhöjningen gjorde att marken kom ovan hav för 2000 år sen. Vi ska göra lite undersökningar på torven, kolla vegetation och liknande och även om vi hinner, jämföra skillnaden på en naturligt påverkad torvmark och en antropogent påverkad torvmark. Som bas har vi alla anteckningar från linjeinventeringen (skrivstilen är komplett fett fruktansvärt oläslig!! believe me!) och även SGU:s hela databas av massa saftiga kartor som vi kan putta in i GIS och kolla på.

Jag går nästan igång på bara tanken...

Nedan, en bild på Trasan som sitter och granskar en torvmark i GIS. Nedanför det - ett smakprov på de anteckningar vi ska kunna tyda för att få reda på om torvmarken är värd att undersöka i fält.

We can do this!
Schnyygt Tras!


Kommentarer
Postat av: Roos

ni är så azom!!

2012-03-14 @ 20:29:33
URL: http://zatafyra.blogg.se/

Lämna gärna en kommentar!

Vad heter du?
Lat?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0