Sarv och narv är rent larv

Hej gott folk!

I morgon har jag och Roos tenta i floristik. Det är inte mindre än 707 kärlväxter som vi ska kunna. det är slokar och broddar och evor och narvar och veronikor och nejlikor och rötter och tåtlar och lappar och sälgar.

Färgen rosa finns inte utan den är antingen ljusare röd eller rödlätt vit. Lila finns ibland. Grön har tusen olika nyanser, vitgrön, blågrå, gröngrå, vitgrå, mörkgrön, vintergrön etc och blabla.

Det är mig så övermäktigt att jag såg till att göra Roos till en sothöna. Det stillade det mesta av min förvirring.

Närhelst jag känner att jag inte ser skillnad på brett sylformade blad och blad som är bredast vid eller ovan mitten, samt blad som är parbladiga med dubbelt parbladiga och flikiga småblad så kan jag alltid tänka på att Sotroos - Fulica atra Hollandaise - är svart på kropp, ginger på hjässa och har veckad haka.

Peace.

Photosession

Woop! Det här är ett halvt testinlägg från min fancy iphone, som jag för övrigt ägt i snart ett år utan att fått bluetooth att fungera... dumfåne. I alla fall (eller i detta fall bara, annars blir ju alla fall likadana) så var det en photosession med Baskå igår! Vi tog lite bilder till hemsidan :-) som vanligt var jag snyggast, men det kan jag ju inte säga högt så de andra hör... så jag skriver det på bloggen istället. Jag puttar även in en bild som roos fotat (på sin kassa X-phone) från igår! Vet inte exakt var i inlägget den hamnar... förutsatt att den kommer nederst så gör jag en bildbeskrivning nu! Figur 1: illustrationen visar hur Pär fotar Elin medan Erika leker stativ och håller i en blixt. Fina fisken sa Roos och fick smisken! Bronust sa Tora och förlora. Klara sa ingenting.


Flytta, dansa, pausa.

Hej. Här är jag igen, det var inte igår.

Vet inte riktigt vad jag ska berätta åt er ivriga läsare, så jag drar litegrann om den nya lägenheten!

Att flytta till en ny lägenhet har en hel del fördelar! Jag tänkte dra några som jag och Roos upptäckt på någon vecka.
1. Det är stort så man får plats med MASSA grejer.
2. Det går att leka kurragömma.
3. Roos har claimat rätten till köket (SCORE)
4. Man kan ha ett vitrinskåp med sin stensamling (sätter för fridens skull in lite blad dit också).

Ja det är väl en bråkdel.

At the moment sitter jag i vårt fascionabla så kallade "arbetsrum" vid vårt stora skrivbord (det är nog inte det bästa namnet, måste erkänna att jag mest spelar dataspel här inne eftersom Roos oftast är i vardagsrummet och freakar).

Aaaanyways.

Mitt mål med hela den här textstoryn var att slänga upp en bild på de Baskåiter som är hemma hos oss just nu. Middag och fika är ju bara en underbart mysig kväll!För tillfället är jag fett glad med "arbetsrummet" eftersom samtliga människor dragit upp stereon på max och DANSAR, PAUSAR och PAUSAR...
Åh nej... nu kommer de in hit. HELP!!!!

Morgon!!!

Hej, vet ni vad. Vi har hunnit massor denna morgon. Vi har fått ny spis och kyl/frys, ätit frukost, sett på Grey's, ätit glass, druckit 3 koppar kaffe och NU ska vi till skolan och plugga gräs. Kul liv!!
 
Jag skrev det här inlägget för det finns typ aldrig några inlägg på bloglovin' på morgonen. Så nu är det ändring på det!
 
Hejdå.
 
Här är jag med den största rödingen jag fångat i hela mitt liv!

TJOHOOOO!!! Hooola bandoooooola!!

Hej.
 
Det var längesen vi skrev, men jag fick för längesen i uppdrag av Erika att skriva om vår resa till Norrland, så jag tror jag ska göra det.
 
Vänta lite, ska bara sätta mig lite bekvämare dårå..
 
Så. Nu sitter jag vid köksbordet och har jag fört över bilder från mobilen.
 
Ja, det var såhär. Vi hade precis gjort klart vår kandidat. Jag hade festat lite, Erika hade varit sjuk. Min syster hade tagit studenten och jag hade varit med i nationaldagshoppet (Erika kanske skriver inlägg om det sen). SEN, efter allt det där, så var det dags för mig och Erika att fara norrut. Vi flög till Luleå, chillade på ett kafé HELA dagen och sen åkte vi tåg till Gällivare. Jädrans besvärligt, men det var billigare än att flyga raka vägen. Ibland ångrar man ju sin snålhet...
 
Sen i Gällivare firade vi en till student, nämligen Erikas kusin Niklas! Efter det softade vi i stugan i Sjungberget några dagar, först med Erikas bror Emil och Erikas brors fästmö/sambo/tjej Erika (jag vet inte vad de kallar sig men de lever ihop o har en unge o två hundar o ett hus ihop iaf) (fast ungen var inte född då denna berättelse utspelade sig) och Erikas brors kompisar, och sen var vi själva två dagar. 
 
Här e då dendära stugan på Berget. Och Erika och en väska och en systempåse och en cooppåse.
 
Här är vi inne i stugan. Man ser en röd fåtölj där man kan sitta och läsa en bok. Man ser även diskbänken, spisen och kaminen. Och en massa disk.
 
Här är stugdörren och the Master Bedroom, och en Erika som bäddar. 
 
Här är en skeptisk Erika. Fast hon är inte skeptisk till fisken tror jag, fast jag lagade den. Hon tyckte nog bara jag var konstig som fotade...
 
Här är Modigs bil, Erika och Janne som packar och Inga-Lill som spexar!
 
 
Jajjemen, så var det. Sen en dag så tog vi bussen till Jokkmokk och åkte bil med Emil & Erika till Piteå och sov i Inga-Lill och Jannes nya husvagn som var parkerad utanför Erikas farmors systers hus. Sen fyllde Erikas farmor & faster 80 respektive 60 år och då var det stort kalas och massa mat och fika och skojigt!
 
Ja, så vi bodde alltså i husvagn i Piteå i tre dagar. Vädret var supermysigt och det var massa släkt och fika och mys och sommarlovskänsla! Det var min och Erikas semester för i år, och den var väldigt lyckad och mysig - om än lite kort!
 
Här sitter vi i husvagnen och äter jordgubbar och lakrisal och skriver på en verksamhetsplan för basårsmottagningen!
 
Här sitter Erika i husvagnen och kollar skeptiskt på sin mobil. Hon är världens bästa! <3 Man ser också att hon har en brun klocka på armen. Den fick hon av sin mor och far, som hade köpt den i Turkland. Jag fick en rosa!!
 
Ja kära vänner, det var det äventyret. Det utspelade sig på sommaren år 2012 mellan den 7-17:e juni. Det är baserat på en sann historia!
 
PUSS!

RSS 2.0