Det tända ljuset där jag inte har släkt

Hej. Erika heter jag. Jag har massa stenar. Stenarna samlar jag just nu på den svarta bokhylla som jag och Roos har hemma. För att stenarna ska synas, har jag även en lampa (den är egentligen Roos men jag har satt dit den) som lyser upp mina vackra stenar.

Igår, satt jag och skrev om amnioters egenskaper som gör att de är anpassade till vatten. Jag ville därför veta mer om "streamlined body contour" - alltså strömlinjeformad kropp. Jag yttrade detta högt och Roos sken upp: "Det står ju i min Biology!" och studsade iväg till bokhyllan.Knöst - ryck - slitDet är alltså Roos som försöker ta fram hennes biologibibel (fast den riktiga bibeln är smäcker som Barbie i jämförelse)

"Men sluta ramla ner lampjävel!" hör jag det vrålas bakom mig. Tänker inte dess mer på det utan fortsätter stirra på datorn.Stånk - sliiit - ryckryckryck - knöstHmm...?"MEN SLUTA RAMLA NER LAMPJÄVEL!" ekar det i vår lilla lägenhet. Därefter följer en millisekunds tystnad, vilket brukar vara ungefär längden på den tystnad jag får uppleva när jag är med Roos, eller med Trasan för den delen.KRAAAAASCH!!!!!Åh herregud.

Jag fick veta allt jag behövde om strömlinjeformade kroppar, men nu finns det inget ljus över min stensamling mer :-(Om Erika

I och med att vi har en kategori som heter "Om oss" tänkte jag att det kunde vara lämpligt att skriva något där. Jag tänkte berätta om Erika, som en liten hint till henne att hon gärna får skriva om mig (på valfritt förolämpande sätt).

Erika, även kallad Talus, Sparven, Irre, pucko och älskling, är en tjej i sina bästa år (dvs 23 år gammal, född på 80-talet). Hon har en mamma, en pappa, en bror, en ErikA, en mormor, en morfar, två mostrar, en farmor, en farfar, en faster, en farbror, sju kusiner och så mig. Och några fler släktingar. Och en bunt vänner. Och så har hon typ tre marsvin. Egentligen är de mina men hon hatar dem lika mycket som jag gör när de piper på morgonen så de är hennes också.

Detta är alltså Erika. Som går till skolan.

Erika gillar:
 • KAFFE
 • att sova
 • att äta (fast inte lakrits, soppa, selleri, blockfisk mm)
 • att retas!!!
 • att bestämma
 • att kramas
 • att matcha kläder på sätt som ingen annan skulle våga (typ orange + lila)
 • att tjuva mina gula converse
 • torv
 • med mera
Erika gillar inte:
 • motgångar
 • att gå upp tidigt
 • att vara utan kaffe
 • när jag äger henne
 • när man klöser på jeans
 • med mera

Erika är ungefär 1,5 cm kortare än mig, och väger ungefär tre gånger som en liten wombat.

PASS OPP, bild på en wombat:

Hon gillar mjukisbyxor över alla klädesplagg i världen, men i skolan har hon antingen färgglada byxor eller baggyjeans. Röda jackor har förföljt henne sen hon var liten, men nu har hon äntligen lyckats snärja en lila så hon är very happy men har den inte på sig idag. Hennes hår är just nu rött med svart i toppen (fast hon säger själv att det är mörkrött) och det är inte meningen att det ska vara så. Hon har tre hål i ett öra och ett i det andra. I naveln har hon ingen piercing, men däremot en ludd då och då.

Här kommer en bild på Erika:
Där har ni alltså min partner in crime, min fina, knäppa, roliga och underbara girlfriend!

Zing, out!
/Roos

Dagens nöt

Här kommer en svår nöt att knäcka! Den som svarar rätt får en geobulle!

Vem är äldst?

Projekt grillkyckling

Idag har projekt "Slakta grillad kyckling" utförts av Roos under dagen. Jag har studerat henne.

Det började på ICA-Kvantum i Gottsunda där jag och Roos så fridfullt gick och handlade. Vi bestämde oss för att göra en broccolipaj med kyckling till middag, så vi köpte en grillad kyckling. Sådan där typisk grillad, varmhållen med marinerat yttre för 45 kronor. Helt basic.

Min Roos är ju exveg och har inte så stor erfarenhet av att gräva i djur generellt, mer än när hon dissikerar i labbsalarna på EBC. Jag brukar vara den där norrlänningen med erfarenhet av kött så jag brukar sköta dessa matlagningsdissikeringsmanövrar i köket. Idag så lät jag dock Roos få testa att för första gången i sitt liv rensa en helgrillad kyckling - vilket ansvar!! Jag kände dock att hon var mogen för testet (okej jag var skitlat).

Givetvis kommer det vissa yttranden ur hennes mun också. Hon är ju faktiskt biolog. Medan jag sitter vid datorn och försöker sköta lite viktiga ärenden så måste jag bland annat begrunda detta:

"Åh, se så perfekt den här muskeln går ihop med benet och en annan muskel! Nu sliter jag isär den."

Jahaja. :-) Jag kommenterar att människan är en vidrig varelse som bara nyttjar kycklingar till detta. Svar kommer!

"Jag ser i alla fall skönheten med det här. Hade det varit en Tiger så hade den bara slufsat i sig den."

Jag drömmer mig bort i minnet till händelsen för några timmar sedan då vi kom hem och någon var hungrig. På grund av denna hunger rensar Roos nu nämligen bara en halv kyckling. Tänk er typ Sailor Moon som käkar ris. Något i stil med det HÄR. Jag avbryts i tankarna när något plötsligt utbrister

"Mm... kycklingtuttar!!"

Jag kan ju bara le :-) biologen är en nöjd kycklingrensare! Jag njuter en stund av ögonblicket tills nästa mening kommer:

"Om du någonsin undrar vad som hänt med rågflingspaketet, så var det jag som inte orkade tvätta händerna innan jag tog ner det."

Okej, mitt leende lär alltså ta slut den dagen jag tar ner rågflingspaketet och än en gång blir påmind att Sailor Moon varit i köket. 


Rosen aka Sailor Moon ger järnet.

RSS 2.0